Ny bokblogg!

Bokbloggerbilde forsøk 6 og 7

Avisene anmelder stadig færre bøker, og som forfattere vet vi altfor godt at det betyr mye å bli lest og anmeldt. Vi kan ikke bestemme hva mediene skal satse på, men vi kan lage vårt eget innhold. Siden vi begge liker å lese og å skrive om bøker, bestemte vi oss derfor for å starte en bokblogg. For to krimforfattere er det naturlig å starte med krimrelatert bokstoff. Vi har imidlertid begge bred interesse for bøker, og kommer nok etter hvert også til å skrive om andre sjangre.

Det må tas forbehold om at vi er travle både med egne bokprosjekter og ulike andre ting. Vi aner ikke hvor mye tid vi kommer til å få til bokblogging utover i 2023. Det skal vi nå teste ut etter «publiser når det passer»-modellen. Vi håper og tror at Studier i rødt i løpet av det neste året likevel skal få et betydelig antall anmeldelser og annet bokstoff. Fra i morgen og i hvert fall de neste tre dagene vil vi publisere en litt lengre anmeldelse hver dag, så følg med!

For å bryte isen, her er et kort intervju med hver av oss:

Hans Olav

Hvor berømt er du, egentlig?

DET var et vanskelig spørsmål, som jeg for øvrig har et nyttårsforsett om å tenke minst mulig på også i 2023. På godt og vondt har jeg en del titusener følgere på Facebook og Twitter, og blir ikke sjelden kjent igjen på toget. Det er langt fra alle som kjenner meg igjen som faktisk vet hvem jeg er, og de som vet det kan begynne å snakke om sjakk, litteratur, politikk, historie eller ulike TV-programmer … Som krimforfatter er jeg oversatt til rundt ti språk og har vært nominert til et par priser, men jeg har hva jeg vet aldri vært inne på en bestselgerliste i noe land utenom Norge. På norsk har jeg skrevet en historisk krimroman hvert år siden debuten med Menneskefluene i 2010.

Hva ønsker du å få til med bokbloggingen?

Den var enklere: Å utvikle mine egne tanker om litteratur og å få mer oppmerksomhet om bøker skrevet av andre norske forfattere. Det har aldri vært flere forfattere i Norge som skriver leseverdige bøker i ulike sjangre. Derfor er det veldig synd at det tilsynelatende aldri i nyere historie har vært mindre omtale av norske bøker i aviser og tidsskrifter. Jeg håper at blogginnleggene mine her skal bli interessant og nyttig lesning både for allmennleserne og for forfatterkolleger.

Nevn én bok du skal gi bort til jul i år?

Uff nei, jeg gir bort så mange bøker innenfor historie og skjønnlitteratur at det blir feil å fremheve bare en av dem. Flere av de første bøkene jeg skal anmelde her er blitt innkjøpt og blir gitt bort til flere venner og familiemedlemmer, så får vi komme tilbake til titlene frem mot julaften!

Silje

Hvor berømt er du, egentlig?

Haha, ikke så veldig, i hvert fall ikke sammenliknet med han over. Jeg har skrevet en bok som heter Krypdyrmemoarer, og som ble utgitt på Aschehoug i 2020. Den fikk en god del medieomtale på grunn av en sånn der anmelderdebatt. Den er også oversatt til en del språk, blant annet engelsk. Boka mi er nok mer kjent enn meg, og det lever jeg godt med.

Hva ønsker du å få til med bokbloggingen?

Foruten den åpenbare litteraturformidlingen som jeg synes er viktig i seg selv, kunne jeg godt ha tenkt meg å se mer åpen diskusjon blant krimforfattere om hva god krim er eller skal være.

Nevn én bok du skal gi bort til jul i år?

Her gjorde jeg det vanskelig for meg selv. Jeg kommer også til å gi bort mange bøker til jul. Ut fra de julegaveønskene jeg har fått så langt, skal jeg i hvert fall gi bort en roman av Anita Østerbø om alenemødre på 50- og 60-tallet – og kokeboka til Snoop Dogg!

6 thoughts on “Ny bokblogg!

  1. Hei! Jeg fikk tips om bloggen deres av en kompis. Jeg ser at dere er opptatt av fallende interesse i allmennmediene. Jeg har vært med i en stor debatt om dette i høst. Det er mange innlegg herfra på bloggen min. Jeg har også samlet det hele i en e-bok, Årets julegave, som kan lastes ned rett fra bloggen. Link: https://agnarlirhus.substack.com/

    Lykke til med nettsiden. Beste hilsen Agnar Lirhus

    1. Hei! Har fått med meg debatten, og synes det du tar opp er viktig. Ikke nødvendigvis slik at noen forfattere får for mye oppmerksomhet, men definitivt slik at andre får for lite.
      Takk for lykkeønskningen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *